top of page

Grand Voice


Το Grand Voice ξεκίνησε από την ανάγκη να ζήσουμε σε ένα κόσμο που δεν χωρίζει τους ανθρώπους με βάση την ηλικία τους, που δίνει φωνή στο παρελθόν και αξία στο μέλλον.

Κάπως έτσι εγκαινιάσαμε το πρώτο επίσημο πρόγραμμα διαγενεακής επαφής, με σκοπό να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να βρούμε κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

Συνεργαστήκαμε με 5 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, καλύπτοντας 5 υποβαθμισμένες γειτονιές (Κολωνό, Κολοκυνθούς, Άγιο Παύλο, Μεταξουργείο, Άνω Πετράλωνα), και ολοκληρώσαμε 135 ώρες δημιουργικής ενασχόλησης των ηλικιωμένων με τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και της κατασκευής σκηνικών και κοστουμιών.


Η θεατρική performance "Μυθο-λογικός κόσμος", βασίζεται στον ανεκπλήρωτο έρωτα του θεού Απόλλωνα για την Νύμφη Δάφνη. Μια παράσταση που φτιάχτηκε εξολοκλήρου από 50 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και 10 νεότερους, ως αποτέλεσμα του εξάμηνου διαγενεακού προγράμματος Grand Voice, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τους Συμμάχους Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Με την πολύτιμη συνεισφορά του Δήμου Αθηναίων, αυτό το εξάμηνο, καταφέραμε πολλά περισσότερα. Μάθαμε ο ένας απ’ τον άλλον, εξασκήσαμε το πνεύμα, το νου και την μνήμη μας, ανοίξαμε τη φωνή μας, κινήσαμε το σώμα μας, αναπτύξαμε συναισθήματα, κάναμε νέες γνωριμίες και φτιάξαμε όλοι μαζί, νέοι και μεγαλύτεροι, μια κοινή ιστορία.

Μια ιστορία αγάπης που θα μας συνδέει για πάντα, ανεξάρτητα με την ηλικία μας, την κοινωνική ή οικονομική μας κατάσταση, το παρελθόν ή το μέλλον μας.

Αποδείξαμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας ότι μπορούμε να είμαστε ενεργοί, δραστήριοι και ανεξάρτητοι σε κάθε φάση της ζωής μας, χωρίς να μας πτοεί η γνώμη των άλλων.

Όπως είπε και η κυρία Δήμητρα από τη Λέσχη του Κολωνού, κάναμε μια μικρή επανάσταση.

Τίτλος έργου: Grand Voice


Πρόγραμμα: START Create Cultural Change


Χρονοδιάγραμμα: Νοέμβριος 2016 - Ιούνιος 2017



bottom of page