top of page
ΟΜΗΡΟΣ_edited.jpg

Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας

Ένα πρόγραμμα δια βίου μάθησης για άτομα άνω των 65 ετών. 

Το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας είναι ένα παράθυρο στη δια βίου μάθηση για τα άτομα άνω των 65 ετών με κύριο στόχο την ενεργοποίηση και ενδυνάμωσή τους.

 

Οι ωφελούμενοι συμμετέχουν σε εβδομαδιαία διαδικτυακά εργαστήρια, διαβάζουν σημειώσεις των μαθημάτων, εξασκούνται μέσω ασκήσεων / κουίζ και παρακολουθούν χρήσιμα ενημερωτικά βίντεο.

 

Αποκτούν γνώσεις, εξασκούν τη μνήμη και το πνεύμα τους, έρχονται σε επαφή με νεότερες γενιές, ασκούν το σώμα τους και βελτιώνουν την πνευματική, συναισθηματική και σωματική ευεξία τους, και εν τέλει την ποιότητα ζωής τους.

Η ομάδα της People Behind μαζί με τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων δημιουργούν μια μεγάλη κοινότητα, που φέρνει κοντά διαφορετικές γενιές.

 

Μέσω της τεχνολογίας δημιουργούμε σχέσεις, κοινωνικοποιούμαστε και μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας.

Ρο
Το πρόγραμμα μαθημάτων χωρίζεται σε 2 κύκλους

-Χειμερινό (Οκτώβριος - Ιανουάριος)

-Εαρινό (Φεβρουάριος - Μάιος)

Οι αιτήσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο για τον Χειμερινό κύκλο

και κάθε Ιανουάριο για τον Εαρινό κύκλο.

Από το 2020, με αφορμή την εξάπλωση του Covid-19, όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται διαδικτυακά, μέσω της e-learning (ηλεκτρονικής πλατφόρμας) του Πανεπιστημίου Τρίτης Ηλικίας.

Μέσω της πλατφόρμας οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα συμμετέχουν στις συναντήσεις με τον/την εισηγητή/εισηγήτρια του εργαστηρίου που έχουν επιλέξει, σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα στη διάρκεια της εβδομάδας, να διαβάζουν τις σημειώσεις που αναρτώνται στην πλατφόρμα, έπειτα από κάθε μάθημα. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι τάμπλετ ή υπολογιστής στο σπίτι και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η ομάδα της People Behind παρέχει τόσο γραπτές οδηγίες όσο και τηλεφωνική υποστήριξη για την διευκόλυνση της σύνδεσης των συμμετεχόντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των μαθημάτων. Ωστόσο, συνιστούμε να υπάρχει υποστήριξη και από κάποιο άτομο του οικείου περιβάλλοντος, ειδικά στην πρώτη προσπάθεια σύνδεσης. 

ΟΥΡΑΝΙΑ.JPG

Είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Για να εισέλθετε στο e-Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας (μόνο για όσους έχουν ήδη κωδικούς)

Τα εργαστήρια

Η επιλογή των εργαστηρίων γίνεται σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, τους στόχους της ΕΕ για την Υγιή και Ενεργό Γήρανση και την ετήσια καταγραφή αναγκών των ωφελούμενων, που πραγματοποιεί η People Behind. 

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας. Ανάλογα με τις ανάγκες προστίθενται νέα εργαστήρια ή αντικαθίστανται τα υπάρχοντα. 

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Tην περίοδο Οκτώβριος 2023 - Ιανουάριος 2024 θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης εργαστήρια (όχι διαδικτυακά) στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Για περισσότερες πληροφορίες: email info@peoplebehind.gr.

ΨΗΦΙΑΚΗ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Μαθαίνουμε βασικές λειτουργίες του υπολογιστή και του ίντερνετ. Εξασκούμαστε με ασκήσεις στο πλαίσιο του μαθήματος αλλά και στο σπίτι! 

e- banking

Μαθαίνουμε τον κόσμο της ψηφιακής τραπεζικής. Εξασκούμαστε, μέσα από ρεαλιστικά παραδείγματα στις πληρωμές, στη μεταφορά χρημάτων και σε άλλες ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές με την μέγιστη ασφάλεια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ
ΓΡΑΦΗ

Εξερευνούμε τις τεχνικές της γραφής, αναπτύσσουμε τη φαντασία μας και τις αφηγηματικές μας δυνατότητες μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια γραφής. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Eυέλικτο Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης και ενδυνάμωσης, με κεντρικό θεματικό άξονα τη Συμβουλευτική και την προάσπιση της ψυχικής υγείας και της θετικής νοηματοδότησης της ζωής. 

ΣΩΜΑΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣΗ

Ακολουθούμε μια σειρά ασκήσεων προσαρμοσμένων  στις ανάγκες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες περιλαμβάνουν ασκήσεις ισορροπίας, ασκήσεις ήπιας ενδυνάμωσης, ασκήσεις ευλυγισίας, ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού και τεχνικές αναπνοών.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Από τον Μεταϊμπρεσιονισμό και τον Φωβισμό στον Εξπρεσιονισμό και τον Κυβισμό, από την Αφαίρεση στον Σουρεαλισμό, από την

Ποπ Αρτ στον Μινιμαλισμό, εξερευνούμε τα μυστικά και τις ανησυχίες της τέχνης του 20ού αιώνα!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Μελετάμε τα φιλοσοφικά ρεύματα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τους
σημαντικότερους στοχαστές από τα μετακλασικά χρόνια. Εμβαθύνουμε  σε αυτούς που σημάδεψαν τον 19ο αιώνα, όπως ο Νίτσε, ο Χέγγελ και ο Μαρξ για να καταλήξουμε στις κατευθύνσεις που πήρε η
φιλοσοφία τον 20ό αιώνα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αναλύουμε την ιστορική διαδρομή της Ευρώπης από τη Γαλλική Επανάσταση έως και τα τέλη του 20ου αιώνα.

Μελετάμε τις ρήξεις και τις
συνέχειες, τις μετατροπές των κοινωνικών δομών, την οικονομική ανάπτυξη και τις

βαθιές κρίσεις της Γηραιάς Ηπείρου με σκοπό την πληρέστερη κατανόηση της δυναμικής της πορείας και τις μελλοντικές της προοπτικές.

bottom of page