top of page

Διαδικτυακή εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Εκπαίδευση στα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας βάσει των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


H μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind διοργάνωσε μια εκπαιδευτική δράση για άτομα άνω των 65 ετών, με σκοπό να ενημερωθούν για τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σύμφωνα με τις αξίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. 




Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες ανέτρεξαν σε μια σύντομη ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τους αιώνες, εμβάθυναν στα δικαιώματα βάσει των ψηφισμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζοντας σε αυτά που αφορούν στα άτομα άνω των 65 ετών, όπως αντανακλώνται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.  


Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης είναι η ενημέρωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας για τα δικαιώματά τους με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί η συμβολή τους στην άσκηση πίεσης στους φορείς χάραξης πολιτικής για τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου για τη Γήρανση που θα προασπίζει και θα προστατεύει τα δικαιώματά τους. 





Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Η Ευρώπη για τους 65+».

 

Το έργο “H Ευρώπη για τους 65+” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την People Behind. 


Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος)».







Comments


bottom of page