top of page

Ο Δημήτρης Σκούρτης και…«τα κορίτσια του»


Δημήτρης Σκούρτης Μουσικός

Το κίνητρο. Καταρχάς δεν είχα ποτέ στο παρελθόν συνεργαστεί με σύνολα τέτοιας ηλικίας, τα οποία, μάλιστα, και να συντονίζω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναναστρέφομαι με παππούδες και γιαγιάδες. Το θεώρησα, λοιπόν, πολύ ενδιαφέρον.

Είμαι στην ομάδα της Μουσικής με τις γιαγιάδες…γι’ αυτό της αποκαλώ «τα κορίτσια μου».

Μιλά για το κίνητρο συμμετοχής του στο Grand Voice, τις δυσκολίες και το στόχο του project και περιγράφει την πιο… αμήχανη στιγμή των σεμιναρίων.

Το στοίχημα είναι να δουλέψουμε όλοι ομαδικά, μια δουλειά την οποία η δική μου ομάδα δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν.

Η δυσκολία έγκειται στο να τις συντονίσω όλες μαζί και να δείξω στην ομάδα πώς να είναι στοχοπροσηλωμένες σε αυτό που κάνουμε. Να πουν ότι «έχουμε ένα στόχο, πάμε να τον καταφέρουμε».

Στόχος μας να πετύχουμε μία παράσταση στην οποία θα παρουσιαστούν όλοι μας οι κόποι και η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει όλο αυτό το καιρό. Να βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στην μουσική, μια ωραία συνεργασία με τις άλλες Λέσχες Φιλίας. Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι μέσα στον επόμενο μήνα να μπορέσουμε να δουλέψουμε λίγο πιο περίπλοκα, για παράδειγμα να μπουν και οι διφωνίες στο παιχνίδι.

Η περίεργη στιγμή. Συζητούσαμε κάθε εβδομάδα με τους συνεργάτες τι περίεργο θα μπορούσε να συμβεί στη διάρκεια των σεμιναρίων. Την προηγούμενη Τετάρτη είχα πάει στο μάθημα, και είχε πεθάνει μία φίλη τους. Ήταν πολύ στεναχωρημένες, δεν είχαν καθόλου όρεξη και μυαλό για μάθημα. Προσπάθησα να αναπτερώσω λίγο το ηθικό, να τις κάνω να γελάσουν…Ήταν πολύ δύσκολο.

Φωτο: Νάντια Θεοχαροπούλου


bottom of page